11 Kasım 2011 Cuma

İslim Kebap

Patlıcan serisine şimdilik ara vermeden önce son tarifi de yayınlıyorum...

İslim kebap, Türk Mutfağı’nın en eski yemeklerinden bir tanesi. Hazırlaması kolay, bir gün önce hazırlanabiliyor olması davet sofraları için harika bir alternatif olmasını sağlıyor. Sunuşu güzel ve lezzetli. Eee daha ne olsun...?


Kıymadan içine köfte hazırlayarak veya kuşbaşı etli olarak iki şekilde hazırlanabilir. Ben kuşbaşı eti tercih ediyorum. Daha lezzetli ve özenli oluyor.


Yapılışı ile ilgili anlatacağım çok fazla birşey yok, gayet kolay;

Patlıcanlar pijama şeklinde soyulur ve uzunlamasına dilimlenir. Kızgın yağda kızartılır.

İçine konmak istenen malzeme hazırlanır.

Benim yaptığım şekli ile, kuşbaşı doğranmış et, soğan, biber, bol domates, tuz ve karabiber ile düdüklü tencere pişirilip suyu süzülür.

(Vejeteryansanız, mantar-domates-biber kavurması da oldukça lezzetli oluyor)

İki adet patlıcan dilimi artı şeklinde düz bir zemine koyulur. İç harç konarak, bohça şeklinde kapatılır ve kürdanla tutturulur. Fırında 200C’de 20 dakika pişirilir.


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder