22 Kasım 2011 Salı

Üzümlü Kek (Anne Keki)

Benim için üzümlü kek demek; anneciğimin çok sık yaptığı, beslenme çantama (şimdilerde olmayan bir kavram) konulmasına bayıldığım, içindeki üzümlerin pişerken şişip tombullaştığı, iki renkli ve kahverengi kısımlarını yiyip beyazlarını bırakmamla tıpkı fare kemirmiş hissi uyandıran kek dilimleri demek....

Ne yazık ki, ben anne kekini çok erken kaybettim ama şimdilerde her kek pişirdiğimde eve dolan koku, kızımın tatlı parmaklarıyla içindeki üzümleri tırtıklayıp gerisini bırakması gülümseme sebebim...



Tarif:

Malzemeler

- 4 yumurta

- 2 su bardağı şeker

- 1 su bardağı sıvıyağ

- 1 su bardağı süt

- 1-2 çorba kaşığı kadar kakao

- 1 paket kabartma tozu

- 3,5 su bardağı un

- 1 avuç üzüm



Yumurta ve şeker çırpılır. Süt ve sıvıyağ eklenerek çırpma işlemi sürdürülür. Kabartma tozu ve un karışımaelenir. En son üzümler de katıldıktan sonra, kaşıkla hafifçe karıştırılır ve karışımın yarısı yağlanmış kek kalıbına dökülür. Kalan karışıma kakao eklenir ve beyaz karışımın üzerine dikkatle ilave edilir. 180C önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun

1 yorum: